Evenimente / Events

DaDans L-1DaDans Project

Adresat in mod exclusiv dansatorilor profesionisti de dans contemporan, stagiul va dura 3 zile (28/29/30 iunie) a cate 4 ore de lucru/zi, intre 10.30 si 15.00. In ultima zi cursul se va tine cu usile deschise pentru public, pentru acei iubitori ai dansului care doresc sa patrunda pentru cateva ore dincolo de “produsul finit” pe care il percep in timpul unui spectacol si sa ia astfel parte la o farama din procesul de lucru si de creatie. La finalul cursului, atat dansatorii cat si privitorii isi vor putea satisface curiozitatea legata de dans in general sau despre cei doi coregrafi, intr-o sesiune libera de intrebari si raspunsuri.
In urma aplicatiilor trimise (CV si scrisoare de intentie), au fost selectati 20 de dansatori si intocmita o lista de asteptare cu alti 9.

Brice Mousset

Un talent versatil si avand o cariera eclectica, Brice, originar din Franta, a studiat dansul si stiintele umane la Paris, dand creatiei sale o viziune multidimensionala, concentrandu-se asupra legaturii dintre starile emotive si miscare.

In prezent stabilit la New York, creatia sa culmineaza printr-un stil coregrafic de auto-exprimare unic, stil ce ii aduce recunoasterea pe plan international.

Fiind solicitat atat in Statele Unite ale Americii cat si in Europa, de catre companii de dans si proiecte comerciale, Brice crede in imbinarea armonioasa dintre arta, spectacol, poezie si eleganta, provocand in acelasi timp depasirea limitelor corpului fizic.

Massimo Gerardi

Nascut in Italia si in prezent stabilit in Germania, Massimo Gerardi este fondatorul Companiei SubsTanz.

De-a lungul carierei sale de dansator profesionist a dansat in coregrafii semnate de William Forsythe, Rui Horta, Jacopo Godani, Amedeo Amodio, Giuseppe Carbone, David Sutherland, Gregor Zollig, Antonio Gomes, Robert Poole, Jean Renshaw, Martin Stiefermann, Birgit Cullberg and Amanda Miller si a pus in scena peste 15 spectacole de teatru/dans, printre care si Depeche//Dance, coregrafiat pentru Teatrul Odeon din Bucuresti.

Avand o viziune orientata catre interior, Massimo Gerardi propune prin stilul sau eliminarea perceptiei de spatiu in care se intampla actul artistic, uniformizarea trairii miscarii indiferent ca aceasta se consuma intr-un cadru intim, intr-o sala de repetitie sau pe o scena, in fata unui public larg si gasirea acelei motivatii sincere de a transmite un mesaj real prin atragerea privitorului catre interiorul artistului mai degraba decat a artistului catre exterior.

Screen shot 2013-06-24 at 11.37.05Marti, 25 iunie 2013, are loc la WASP – Working Art Space and Production, prezentarea lucrarii de licenta ‘SEMAFOR’, a Alinei Manolache.

Alina Manolache (23) este un regizor independent de film, în prezent studentă  la secția Foto-Video, în cadrul Universității Naționale de Arte București. Pe fondul ultimilor ani, în care Alina lucrează pe film scurt de ficțiune și experimental, alegerea de a face o instalație video ca proiect de licență funcționează ca o provocare personală.

SEMAFOR este un proiect care se naște din necesitatea de a  plia un film  pe un buget mic și un timp limitat. Am decis că soluția ar fi să extrag numai atmosfera filmului inițial și să o aduc într-un white cube. Intenția mea este de a îl face pe cel care intră în încăpere să imerseze într-un spațiu și un timp alterat. Este o invitație la o experiență vizual-senzorială și în același timp un teaser, întrucât proiectul funcționează ca și paragraful scris pe coperta 4 a unei cărți – este doar o modalitate de a transforma  conținutul într-o intrigă și nicidecum într-o dezvăluire.


PARTS auditions 2013

Auditii P.A.R.T.S Bucuresti – primul deadline: 20 martie 2013

Primul termen limita de inscriere la preselectia PARTS de la Bucuresti este 20 martie. Pentru a va asigura participarea la preselectie, va recomandam trimiterea aplicatiilor pana la data de 20 martie 2013.

Pentru candidatii selectati 4Culture ofera suport financiar sub forma de granturi si burse, precum si sprijin administrativ. Informatii detaliate vor fi puse la dispozitia candidatilor dupa anuntarea rezultatelor preselectiei.

P.A.R.T.S Auditions –  early bird deadline: March 20, 2013

The early bird deadline for the P.A.R.T.S auditions in Bucharest is March 20, 2013. To avoid the preselection being fully booked, we recommend that you apply before this date.

For successful candidates selected to join the P.A.R.T.S Training cycle, 4Culture offers financial support in the form of grants and scholarships, as well as administrative support. More information will be made available to interested candidates after the selection results.

 

Auditiile P.A.R.T.S in 2013 la WASP

(for English please scroll down)

Pentru ciclul ‘Training’ 2013 – 2016, P.A.R.T.S va selecta un numar de aproximativ 50 de studenti. La Bucuresti, preselectia va avea loc pe data de 20 aprilie 2013, la WASP – Working Art Space and Production (Fabrica Flaros, str. Ion Minulescu nr. 67-93).

Procedura de inscriere si admitere

– candidatii interesati vor completa un formular online, disponibil la http://auditions.parts.be/

– in termen de maxim 2 zile lucratoare, ei vor primi prin email confirmarea inscrierii la preselectie

– cu o saptamana inainte de desfasurarea preselectiei, candidatii inscrisi vor primi un email continand toate detaliile privind desfasurarea preselectiei

– data-limita pentru inscrierea candidaturilor este 13 aprilie 2013 (minim 7 zile inainte de preselectie)

– candidatii selectati in urma preselectiei vor participa la selectia finala ce va avea loc intre 7 – 12 mai 2013

Mai multe detalii despre procedura de selectie aici: http://www.parts.be/en/how-become-student

Conditii de admitere
– candidatii au varsta cuprinsa intre 18 – 23 ani (implinita pana la data de 31 decembrie, anul admiterii)
– candidatii trebuie sa detina o diploma de absolvire a invatamantului secundar (liceu absolvit inainte de 1 septembrie 2013)
– candidatii au o buna cunoastere a limbii engleze (limba de lucru la PARTS); in etapa finala de selectie, acestia vor sustine un test de limba engleza

Taxa de inscriere si scolarizare

taxa de inscriere este de 4.500 €. Suma se achita integral, inainte de inceperea cursurilor, indiferent de numarul de ani de studiu efectuati la P.A.R.T.S

– taxa de scolarizare pentru ciclul Training este de 2.500 € /an (include pranzul zilnic)

– pentru inscrierea la preselectie, candidatii vor achita suma de 10 € (echivalentul in moneda locala, comunicat prin e-mail in momentul inscrierii online).

Programul de studii este disponibil aici: http://www.parts.be/en/curriculum-training

Burse si granturi

– candidatii sunt incurajati sa aplice pentru finantare catre organismele si autoritatile locale

– Fundatia P.A.R.T.S ofera granturi pentru studentii admisi la PARTS. Acestea se acorda cu prioritate studentilor care au aplicat deja la burse din partea autoritatilor locale si pot acoperi, in cuantum maxim, taxa de scolarizare, cheltuielile de transport si masa si o parte din costurile de trai.

– formularele de aplicatie sunt disponibile dupa selectia finala.

Mai multe informatii despre granturile P.A.R.T.S aici: http://www.parts.be/en/departs

Desfasurarea preselectiei

– preselectia la Bucuresti se va desfasoara pe data de 20 aprilie 2013, incepand cu ora 10:00 (prezentarea candidatilor se face incepand cu ora 09:00). Rezultatele vor fi anuntate la sfarsitul zilei.

– candidatii vor aduce la preselectie 2 fotografii recente; acestea pot fi trimise si prin posta catre Eva Vanhole, Van Volxemlaan 164, 1190 Brussels.

Absolventi P.A.R.T.S

Printre absolventii P.A.R.T.S se numara: Albert Quesada Bernaus, Aurélie Morin, Benjamin Vandewalle, Camille Prieux, Cecilia Lisa Eliceche, Claire Croizé, Daiane Lopes Da Silva, Eleanor Bauer, Eléonore Valère, Elizaveta Penkova, Eve Bonneau, Georgia Vardarou, Kajsa Sandström, Klaus Ludwig, Mette Ingvartsen, Ula Sickle, Ulrike Reinbott.

Informatii despre absolventii P.A.R.T.S: http://www.parts.be/en/former-students

Alte informatii sunt disponibile aici: http://www.parts.be/en/how-become-student#faq

Contact:

P.A.R.T.S. – Performing Arts Research and Training Studios vzw
Av. Van Volxemlaan 164
1190 Brussels
Belgia
mail@parts.be

WASP – Working Art Space and Production

Str. Ion Minulescu nr. 67 – 93, Fabrica Flaros

coordination@4culture.ro

Programul P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) este o initiativa a companiei de dans Rosas si a Operei Nationale De Munt / La Monnaie (Belgia), lansata in septembrie 1995. Directorul P.A.R.T.S este coregrafa Anne Teresa De Keersmaeker.

PARTS ofera un program de pregatire in domeniul dansului contemporan si cuprinde un ciclu de cercetare (Research cycle) si unul de training (Training cycle). Mai multe informatii despre P.A.R.T.S aici: http://www.parts.be/en/presentation

ENGLISH

P.A.R.T.S auditions for the ‘Training’ cycle 2013-2016

For the cycle 2013 – 2016, P.A.R.T.S will select a number of approximately 50 students. In Bucharest, the auditions will take place on April 20, 2013, at WASP – Working Art Space and Production (Flaros Factory, Ion Minulescu 67-93).

Registration and admission

– to register, fill out the registration form available here: http://auditions.parts.be/

– after maximum two working days, you will receive an e-mail confirming your presence in the preselection of your choice; one week before the actual preselection, you will receive an e-mail with all the details about the preselection

– the registration deadline for Bucharest is April 13, 2013 (minimum 7 zile days before the preselection date)

– the Final audition for entry in the 2013-2016 Training programme will take place May 7-12, 2013

More details about the admission procedure: http://www.parts.be/en/how-become-student

Entry requirements
– the minimum age of entry is 18, the maximum age is 23 (both ages on December31 in the year of entry)
– candidates must have a secondary school diploma
– students have a good knowledge of English when starting the course; at the final audition the candidates will have to take a language test.

Registration & tuition fees

– the registration fee is € 4.500. This amount is due only once, irrespective of the number of years the student spends at PARTS and has to be paid before the start of the courses

– the tuition fee for Training Cycle is € 2.500 a year, with the daily lunch included

– to participate in the preselection, you will have to pay the obligatory sum of €10,- (or the equivalent in the local currency, which will be communicated through mail once you registered).

The study programme is available here: http://www.parts.be/en/curriculum-training

Scholarships & grants

– candidates are encouraged to apply for grants awarded by their local (municipal, regional, national) authorities

– the PARTS Foundation provides grants to students at PARTS. The scholarships are complementary to the grant awarded to a student in his or her country of origin. The grant covers at most the tuition fee, food, travel expenses and part of the living costs. The student will receive the application forms for the scholarship immediately after the final audition

More about the P.A.R.T.S scholarships: http://www.parts.be/en/departs

The preselection

– the preselection will take a whole day; the doors will open at 09.00 am, the first class starts at 10.00 am. The results will be announced by the end of the day.

– at the start of the preselection, 2 recent photos are required: you can send them either by regular mail (to Eva Vanhole, Van Volxemlaan 164, 1190 Brussels) or bring them to the preselection.

P.A.R.T.S Students

Former students: Albert Quesada Bernaus, Aurélie Morin, Benjamin Vandewalle, Camille Prieux, Cecilia Lisa Eliceche, Claire Croizé, Daiane Lopes Da Silva, Eleanor Bauer, Eléonore Valère, Elizaveta Penkova, Eve Bonneau, Georgia Vardarou, Kajsa Sandström, Klaus Ludwig, Mette Ingvartsen, Ula Sickle, Ulrike Reinbott, a.o.

More about the former P.A.R.T.S students: http://www.parts.be/en/former-students

More information: http://www.parts.be/en/how-become-student#faq

Contact:

P.A.R.T.S. – Performing Arts Research and Training Studios vzw
Av. Van Volxemlaan 164
1190 Brussels
Belgia
mail@parts.be

WASP – Working Art Space and Production

Ion Minulescu 67 – 93, Flaros Factory

coordination@4culture.ro

P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) is a joint initiative of the dance company Rosas and the Belgian National Opera De Munt / La Monnaie, launched in September 1995. Its director is the choreographer Anne Teresa De Keersmaeker.

PARTS offers training in contemporary dance and is divided in two cycles of two years, the basic ‘Training’ cycle and the advanced ‘Research’ cycle. More about the P.A.R.T.S programme: http://www.parts.be/en/presentation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s